torstai 17. maaliskuuta 2016

Eilisen hyppärin tunnelmia lyhyesti


Kuva lainattu Googlesta

Kovaa kyytiä hyppärillä

Päästiin eilen hyppärille useamman viikon tauon jälkeen. Alkuverkassa laukka vasemmassa kierroksessa tuntui tosi oudolta, enkä pystynyt istumaan nätisti siellä. Kuitenkaan askeleessa ei näkynyt mitään erityistä. Toiseen suuntaan todella hyvä. Perjantaina on osteopaatti tulossa, saa nähdä löytääkö hän jotsin selitystä asialle. (Toivottavasti!)

Poni on ollut viime aikoina tavallista kuumempi ja säpäkämpi. Se on ollut sellainen ennenkin, joten ei ole syytä huolestua. Itse asiassa se on tämän puoli vuotta minun kanssani ollut hyvin lunki verrattuna sen historiaan. Taitaa olla nyt kevättä rinnassa, ja varmaan vähän kunto parantunut, kun jaksaa pöllöillä enemmän.

Naapuriboksiinkin tuli uusi hevonen, ja sitä myöten kiima. Laukan toispuoleisuus voi hyvin liittyä kiimaan, ties mitä siellä tamman kropassa on meneillään kun hormoonit heittää kuperkeikkaa. Minusta tuntui ratsastaessa enemmän, että johtuu kropasta eikä mistään jalkaongelmasta, mutta en tullut ollenkaan ajatelleeksi kiimaa, ennen kuin näin, miten hevonen käyttäytyi karsinassa.

Eilinen hyppäri mentiin todella tuli hännän alla, ja voin sanoa, että nyt oli ensimmäinen kerta niin, että tätiä kiikutettiin oikein kunnolla. Meillähän tuo estekorkeus on hyvin matala vielä (max 70 cm), joten tehtävät on hevoselle lasten leikkiä. Ei muuta kuin keskityin pysymään satulassa ja ratsastamaan asialliset tiet, mutta tempoon ei ollut ihan hirveästi sanomista. Toinen rata oli ensimmäistäkin vauhdikkaampi, vaikka ennen sitä sanoin, että nyt mennään vähän rauhallisemmin. Tämä ei onneksi kieltele, kunhan tie on semmoinen että pystyy jotenkuten menemään, ja sovittaa itse ponnistuspaikat. Toki sain ennen estettä sopivasti otettua kiinni, mutta aina esteen jälkeen mentiin melko lujaa, ja siihen ei ollut paljoa sanomista muuta kuin hakea se tie ja katsoa ettei nyt ihan lähde lapasesta. Tärisin kauan adrenaliinista radan jälkeen. Mutta ei kun toinen rata, ja poni vähän pukittelikin siinä, kun kauhusta kankea täti roikkui ohjissa ja puristi kylkiä.

Tuli mieleen että ponny voi olla aika näppärä uusinnoissa, jos kaasua löytyy tällä tavalla. Toinen note to self: sporrat pois seuraavalla hyppärillä.

0 comments:

Lähetä kommentti

Kiva kun poikkesit. Jätä kommentti tänne! Kerro omista kokemuksistasi?